Forventninger til JM2

 

Image may contain: 1 person, smiling, outdoor, water and nature

Mit navn er Andreas, og jeg er 20 år gammel. I fritiden bruger jeg meget tid på mit engagement i Amnesty International, hvor jeg er aktivist i en Amnestygruppe her i Aarhus.

Menneskerettigheder, og overtrædelsen heraf, er af stor interesse. I samme dur følger jeg global politik meget tæt, og har en dyb interesse i situationen i Mellemøsten, specielt i Israel og Palæstina. Af apolitiske aktiviteter kan nævnes ultra- og marathonløb, som jeg har dyrket de sidste 3 år.

I vores kommende undervisningsforløb søger jeg at blive meget mere bevidst om det journalistiske fag i et politisk øjemed. Hvor første semester lærte mig en hel del om det grundlæggende journalistiske håndværk, ser jeg frem til at få en indsigt i det politiske aspekt af journalistarbejdet. At vores bogpakke tillige inkluderer bøger om global politik er bestemt ikke gået ubemærket hen.

Til dette forløb har jeg læst i bogpakken til 2. semester samt læst rapporten om danskernes brug af nyhedsmedier 2017.

I gruppearbejde og pararbejde kan jeg bidrage med gåpåmod og idérighed. Jeg er en person af mange idéer og indspark i en gruppe. I en gruppe arbejder jeg bedst, hvis de andre gruppemedlemmer aktivt også deltager i gruppearbejdet, da mine indspark oftest har brug for at blive udfordret, da de til tider har et præg af at kræve en unødvendig stor indsats. Jeg har det med at sætte barren for højt. Et af mine gennemgående karaktertræk er, at jeg ikke kan gøre ting, der interesserer mig, halvt. Og det kan både skabe unødvendigt overarbejde og engagement samt gode, solide produkter som resultat af en ekstra stor arbejdsindsats.

Min force er at præsentere noget foran andre mennesker. Jeg nyder at være i front og stå foran en større eller mindre gruppe mennesker. Til gengæld skal jeg arbejde med at nå deadlines og ikke gøre tingene i sidste øjeblik. Jeg vil arbejde på min punktlighed, både fagligt samt det at møde op til det rigtige tidspunkt ved aktivt at være bevidst om min distræte natur, så den ikke får overtaget på mig. Konkret vil jeg sætte små post-it sedler op i min bolig, således at jeg flere gange dagligt bliver gjort bevidst om, at jeg skal arbejde på min punktlighed.

På en skala fra 1-10 over mine forventninger til forløbet ligger jeg på en solid 8’er. Jeg tror, og håber, at mit hold sammen vil skabe en inkluderende og god (lærings)atmosfære både i og uden for skolen. Min forventning er at blive meget mere oplyst om det journalistiske fag uden, at jeg overinvolverer mig selv i løbende projekter for så at blive stresset unødigt.