Marina kobler fra

Det kan virke banalt, men alene ved at vende sine tanker og opmærksomhed indad kan man mindske stressniveauet i sin krop

Kender du følelsen af, at dine tanker myldrer rundt? For 22-årige Marina Høi er meditation vejen til en mindre stressende hverdag.

Af Andreas Canvin

”Fuldstændig afslappet og fri for tanker”. Når Marina mediterer, lægger hun alle dagens gøremål og hvirvlende tanker på hylden. Hendes opmærksomhed er rettet mod nuet, og hun mærker sin egen krop alene ved at tænke på den. Som travl 1. semester-studerende på Danmarks Medie og Journalisthøjskole kører Marinas hoved for fuldt blæs i mange timer dagligt. Derfor praktiserer Marina meditation, hvor hun på stressede hverdage bruger sine øvelser til at koble fra.

For Marina var det en aften på hendes efterskole tilbage i 2011, der gjorde hende nysgerrig på meditation. Med sin psykologilærer som guide prøvede hun for første gang i sit liv at meditere. Det var en overvældende oplevelse, da hun her mærkede sin egen krop alene ved at tænke på den. Det havde hun ikke prøvet før. Én god oplevelse med meditation blev til mange flere, og Marina har i årene sidenhen udviklet og udvidet de metoder, hun bruger til at meditere. Marina har bl.a. det seneste år brugt en app, der på 10 min. udførligt guider hende til at koble fra. Appen har hjulpet hende til at blive opmærksom på sin egen krop. Faktisk har det været selvudviklende for Marina at meditere: ”der ligger et eller gemt i en, som det åbner op for,” fortæller Marina, ”det kan være alt fra tidligere problemer til udfordringer, man har i livet nu”.

En mental værktøjskasse

I dag er Marina glad for, at hun opdagede meditation. Marina fortæller, at meditation for hende er en mental værktøjskasse, der hele tiden kan puttes nye værktøjer ned i. Så sent som i november 2017 var hun på et spirituelt meditationskursus, hvor hun lærte om ”chakra-punkter”. Det vil sige forskellige punkter på ens krop, der alle repræsenterer noget forskelligt. Når Marina f. eks har knas i hendes kærlighedsliv, fokuserer hun på hjertet, som er chakrapunktet for kærlighed. Det løser ikke hendes problemer, men Marina bliver ”opmærksom på, at de er der”. Og det hjælper hende med at rette al sin opmærksomhed mod ét givent problem, som hun så kan adressere med stort fokus.

På spørgsmålet om, hvad hun vil sige til folk, der finder det svært at komme i gang med meditation, er svaret klart: ”download en meditationsapp, sæt tid af til at meditere og spring så ud i det!”